Yin

In de waan de van de dag, in het snelle leven vergeet je soms om even stil te staan!
Met Yin sta je wél stil bij jezelf, bij je gevoel en bij je lichaam in al zijn facetten.

Wat is Yin 
Yin is een van de vele vormen van yoga. Waar andere vormen in meer of mindere mate actief zijn gaat het bij Yin om het opzoeken van stilte en rust in jezelf. Er is tenslotte al genoeg Yang, drukte en inspanning in ons dagelijks leven. Yin kan je helpen de balans (terug) te vinden naar rust, stilte en helen.

Wat ‘doe’ je bij Yin 
Yin gaat om het rekken van jouw bindweefsel, het zoeken van discomfort en daarin je grens verkennen. Tijdens het doen en misschien wel langzaam worden van een yin yoga houding, krijg je de tijd om te voelen, om los te laten en te zijn.. Een houding kan 3 -5 min duren. Het is een rustige en intense vorm van yoga, het geeft je ontspanning, rust en souplesse. Het zorgt voor de doorstroming van je meridianen en kan blokkades laten verdwijnen. 

Voor wie is Yin 
Ben je jong en soepel, wat ouder en wat stijver, dun of dik, man of vrouw,  beresterk of kan je wat minder dragen? Wanneer jij iets wilt veranderen in je leefstijl, fitter en meer in balans wilt zijn is Yin iets voor jou. Het is voor iedereen mogelijk en voor iedereen uitdagend!

Praktische informatieyin-tussen-5-en-17
De Yin momenten zijn een uur, afgestemd op wat past. De groepen bestaan uit max 6 tot 7 personen.

Draag vanwege de verschillende houdingen gemakkelijk zittende kleding. Een warm vest kan soms nodig zijn om te zorgen dat je aangenaam warm blijft. Neem een groot badlaken mee om de matjes schoon te houden. Uiteraard zijn er ook warme dekens en meditatiekussens in de Yin ruimte tot je beschikking.

Lestijden (tot en met 18 dec 2021 zijn er vervangende tijden voor avondlessen)

maandagavond 19.00 – 20.00 uur en 20.15 – 21.15 uur

vrijdagochtend 08.45 – 09.45 uur en 10.00 – 11.00 uur

Bij voldoende aanmeldingen starten we ook Yin in ’t weekeinde, een les op de zondagochtend om 9.15 uur. Heb je hiervoor belangstelling laat het ons dan graag weten en dan houden we op je hierover op de hoogte!

Individuele begeleiding met Yin Medicine
Tijdens een privé sessie van 60 minuten stem ik volledig af op jou! Ik kan dan vanuit de Yin medicine op jouw persoonlijke behoefte inspelen.  We kunnen ons richten op een specifieke houding  waarop je vastloopt tijdens bijvoorbeeld je groepsles. Ook wanneer je geen les volgt, maar je graag individueel vanuit de Yin  en Yin medicine door mij wilt laten begeleiden ben je van harte welkom voor individuele begeleiding.

Een mega lange Yin ervaring?
Vind je dat ene uur Yinnen zo snel voorbij gaan of wil je er een keer vol in duiken?! Een aantal keer per jaar geef ik losse Yin XL lessen waar iedereen zich voor kan opgeven.

Aanmelden: info@fysiotherapiedeverademing.nl

* In de schoolvakantie’s van het middelbaaronderwijs is er geen les. Tijdens de zomerperiode is er een aangepast rooster voor de groepslessen. Houdt hiervoor de website of nieuwsbrief in de gaten.


Wanneer je bij aanvang daadwerkelijk (veel) fysieke klachten hebt is het raadzaam om eerst met mij te overleggen over je deelname. Soms is het verstandiger om eerst bij De Verademing te starten met individuele (fysio)therapie/begeleiding waarin er meer persoonlijke aandacht is en er meer behandelvormen mogelijk zijn.

home