Yin

In de waan de van de dag, in het snelle leven vergeet je soms om even stil te staan!
Met Yin sta je wél stil bij jezelf, bij je gevoel en bij je lichaam in al zijn facetten.

Wat is Yin 
Yin is een van de vele vormen van yoga. Waar andere vormen in meer of mindere mate actief zijn gaat het bij Yin om het opzoeken van stilte en rust in jezelf. Er is tenslotte al genoeg Yang, drukte en inspanning in ons dagelijks leven. Yin kan je helpen de balans (terug) te vinden naar rust, stilte en helen.

Wat ‘doe’ je bij Yin 
Yin gaat om het lang en langzaam rekken van jouw bindweefsel, het verbindend weefsel tussen al je spieren, botten, bloedvaten en ander weefsel in. Het leren voelen waar je grens ligt zodat niet de pijn, het volhouden, maar slechts de discomfort en het verzachten je nieuwe ijkpunt wordt. Meegaan op de zwaartekracht, loslaten, stoppen met vechten, zodat je op mentaal gebied werkelijk tot rust komt. Meegaan op de zwaartekracht, niet doen, maar zijn, zodat je spierweefsel ontspant en je brein tot rust komt. Dán ontstaat er alle ruimte in jouw fysieke lichaam om water en energie weer overal te laten stromen. Het is een rustige en intense vorm van yoga, het geeft je ontspanning, rust en souplesse.

Voor wie is Yin 
Het is voor iedereen mogelijk en voor iedereen uitdagend! Ben je jong en soepel, wat ouder en wat stijver, dun of dik, man of vrouw, beresterk of kan je wat minder dragen? Wanneer jij iets wil veranderen in je leefstijl, fitter en meer in balans wil zijn is Yin iets voor jou.

Lestijden

  • maandagavond
    • 19.00 – 20.00 uur
    • 20.15 – 21.15 uur
  • vrijdagochtend
    • 08.45 – 09.45 uur
    • 10.00 – 11.00 uur

Draag vanwege de verschillende houdingen gemakkelijk zittende kleding. Een warm vest kan soms nodig zijn om te zorgen dat je aangenaam warm blijft. Neem een groot badlaken mee om de matjes schoon te houden. Uiteraard zijn er ook warme dekens en meditatiekussens in de Yin ruimte tot je beschikking.

Een mega lange Yin ervaring?
Vind je dat ene uur Yinnen zo snel voorbij gaan of wil je er een keer vol in duiken?! Bijna elke maand is er een losse Yin XL les met een specifiek thema. Iedereen is welkom!

Direct aanmelden of een afspraak maken voor een proefles? info@fysiotherapiedeverademing.nl

______________________________________________________________________________________________________________

Wanneer je bij aanvang daadwerkelijk (veel) fysieke klachten hebt is het raadzaam om eerst met mij te overleggen over je deelname. Soms is het verstandiger om eerst bij De Verademing te starten met individuele (fysio)therapie waarin er meer persoonlijke aandacht is en er meer behandelvormen mogelijk zijn. Soms is Yin Therapie dan de juiste opstap voorafgaand aan het volgen van de groepsles. 

home