Yin Medicine

Yin medicine is een combinatie van op jou afgestemde Yin Yoga met aanreikingen vanuit de shiatsu, functionele osteopathie en cransiosacraal therapie.

Wanneer is Yin Medicine inzetbaar?
Wanneer je merkt dat je voor je gevoel vastloopt op lichamelijk of geestelijk gebied en je wilt eens verder kijken dan de reguliere geneeskunde/fysiotherapeutische zorg kan Yin Medicine iets voor jou zijn. Ook wanneer je tijdens de reguliere Yin Yoga een houding niet optimaal kan innemen kan met deze individuele begeleidingssessie ruimte gemaakt worden in het gewricht, het bindweefsel en het bijbehorende meridiaanstelsel.

Intake
In een (telefonisch) gesprekje/mailcontact kijken we samen of Yin Medicine iets is wat jou verder kan helpen in je zoektocht naar balans, beweging en ruimte.

Begeleiding
Ondanks dat er door de Yin medicine begeleiding meer ruimte komt in je bindweefsel, gewrichten, spieren en meridianen (energiebanen) is het doel van de begeleiding niet het rechtstreeks verhelpen van je aanwezige lichamelijke of mentale klachten. Het belangrijkste is dat het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam gestimuleerd wordt door de begeleiding. Soms kan een begeleiding emoties aan de oppervlakte brengen, in andere gevallen is er sprake van verergering van je klachten.

Je krijgt uiteraard ook een advies op welke wijze jij verder kan werken om het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam positief te beïnvloeden. Dat kan bijvoorbeeld zijn met een volgende begeleidingssessie, maar ook met specifieke Yin houdingen of het gaan starten met een reguliere Yin Yoga les.


Shiatsu
Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk en bestaat uit een zachte drukpuntmassage op de meridianen. Het uitgangspunt van Shiatsu is het in balans brengen van de verschillende energieën (Qi) in het lichaam.

Functionele osteopathie
De functionele osteopathie is een begeleidingsmethode waarbij het hele lichaam als eenheid wordt gezien. De functionele osteopathie gaat er van uit, dat alle gewrichten in het menselijk lichaam met elkaar in verbinding staan. Wanneer één gewricht niet optimaal functioneert heeft dit op alle andere gewrichten invloed.

Met oscillerende technieken ontstaat er ontspanning in het spierweefsel zodat het omliggende weefsel/gewricht zich kan herstellen en afstemmen.

Cranio-Sacraal
Cranio-sacraal (cranio = hoofd, sacrum = heiligbeen) therapie is een zeer zachte techniek om blokkades in de natuurlijke beweging van het hersenvocht op te heffen. Het nodigt het lichaam uit weer zo veel mogelijk te gaan functioneren zoals het bedoeld is en stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Direct een afspraak maken of meer informatie? afspraak@fysiotherapiedeverademing.nl

home