YIN therapie

Opzoek gaan naar je jezelf! Wanneer je voelt dat je niet in balans bent, dat het niet klopt in jou zonder dat je precies weet waar de dysbalans uit voort komt én je bereid bent om de diepte in te duiken van je eigen ik dan is Yin therapie zeker iets voor jou!

Yin therapie is een combinatie persoonlijke coaching, functionele osteopathie en op jou afgestemde Yin houdingen. Ook specifieke (orthomoleculaire)voedingsadviezen en aanreikingen vanuit de shiatsu en cransiosacraal therapie spelen een belangrijke rol.

Wanneer is Yin therapie inzetbaar?
Wanneer je merkt dat je voor je gevoel vastloopt op lichamelijk of geestelijk gebied en je wilt eens verder kijken dan de reguliere geneeskunde/fysiotherapeutische zorg kan Yin Therapie dus iets voor jou zijn. Ook wanneer je tijdens de reguliere Yin Yoga een houding niet optimaal kan innemen kan met deze individuele begeleidingssessie ruimte gemaakt worden in het gewricht, het bindweefsel en het bijbehorende meridiaanstelsel.

Intake
In een (telefonisch) gesprekje/mailcontact of na de intake kijken we samen of Yin Therapie Medicine iets is wat jou verder kan helpen in je zoektocht naar balans, beweging en ruimte.

Begeleiding
Ondanks dat er door de Yin Therapie meer ruimte komt in je bindweefsel, gewrichten, spieren en meridianen (energiebanen) is het hoofddoel van de begeleiding niet het rechtstreeks verhelpen van je aanwezige lichamelijke of mentale klachten. Het belangrijkste is dat het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam gestimuleerd wordt door de begeleiding, de aanraking en de verbinding . Soms kan een begeleiding emoties aan de oppervlakte brengen, in andere gevallen is er sprake van verergering van je klachten.

Je krijgt uiteraard ook een advies op welke wijze jij verder kan werken om het zelfherstellend vermogen van jouw lichaam positief te beïnvloeden. Dat kan bijvoorbeeld zijn met een volgende begeleidingssessie, maar ook met specifieke Yin houdingen of het gaan starten met een reguliere Yin Yoga les.

Functionele osteopathie
De functionele osteopathie is een begeleidingsmethode waarbij het hele lichaam als eenheid wordt gezien. De functionele osteopathie gaat er van uit, dat alle gewrichten in het menselijk lichaam met elkaar in verbinding staan. Wanneer één gewricht niet optimaal functioneert heeft dit op alle andere gewrichten invloed. Met oscillerende technieken  ontstaat er ontspanning in het spierweefsel zodat het omliggende weefsel/gewricht zich kan ontspannen, herstellen en afstemmen op de natuurlijke positie in het lichaam.


Shiatsu
Shiatsu betekent letterlijk vingerdruk en bestaat uit een zachte drukpuntmassage op de meridianen. Het uitgangspunt van Shiatsu is het in balans brengen van de verschillende energieën (Qi) in het lichaam.

Cranio-Sacraal
Cranio-sacraal (cranio = hoofd, sacrum = heiligbeen) therapie is een zeer zachte techniek om blokkades in de natuurlijke beweging van het hersenvocht op te heffen. Het nodigt het lichaam uit weer zo veel mogelijk te gaan functioneren zoals het bedoeld is en stimuleert het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Direct een afspraak maken of meer informatie? afspraak@fysiotherapiedeverademing.nl

home