Bewust Ontspannen

De cursus Bewust Ontspannen is door De Verademing ontwikkeld en ontstaan vanuit de therapeutische ademtherapie in combinatie met verschillende soorten ontspanningsoefeningen.

Wat is Bewust Ontspannen
De lessen zijn gericht op een uur ontspanning voor jezelf waarbij je gaandeweg steeds meer adem- en ontspanningsoefeningen leert die je thuis, op je werk en tijdens je dagelijkse beslommeringen gemakkelijk kunt doen. Je zult onder andere invloeden vanuit tai chi, yoga, Jacobsen, mindfullness en van Dixhoorn in de lessen terug zien. De oefeningen zijn afwisselend, soms rustig, soms juist heel dynamisch. We doen zowel liggende, zittende als staande ontspanningsoefeningen.

Voor wie is Bewust Ontspannen
Wanneer je behoefte hebt om wat beter te leren ontspannen of merkt dat je steeds meer spanning in je vasthoudt kan de cursus Bewust Ontspannen wat voor jou zijn. Ook wanneer je lichte vorm van chronische hyperventilatie of lichte slaapproblemen hebt kan je met deze cursus vaak al meer grip krijgen op je klachten.

Na 10 lessen heb je beter geleerd

  • om meer bewust te zijn van de mate van jouw fysieke en mentale spanning.
  • jouw (opgemerkte) spanning te verminderen met praktische en gemakkelijke oefeningen.
  • aan te voelen welke ontspanningsoefening je op een bepaald moment het meeste zal helpen te ontspannen.
  • je adem te gebruiken om rustiger en meer gefocust te worden.

Praktische informatie
De 10 lessen van een uur worden gegeven aan een kleine groep van maximaal 8 mensen. Draag vanwege de verschillende soorten oefeningen gemakkelijk zittende kleding. Een warm vest kan tijdens rustige oefeningen zorgen dat je aangenaam warm blijft.

Wanneer:

Een verkorte cursus Bewust Ontspannen is gepland voor 4, 11 en 18 april 2023. Deze verkorte cursus geef ik zelf maar de aanmelding vind plaats via het Kursus Project IJsselstein (KPIJ)

 

______________________________________________________________________________________________________________

Wanneer je bij aanvang daadwerkelijk (veel) fysieke klachten op het gebied van hyperventilatie, slaap of stress hebt is het raadzaam om eerst met mij te overleggen over je deelname aan de cursus. Soms is het verstandiger om eerst bij De Verademing te starten met individuele (fysio)therapie/begeleiding waarin er meer persoonlijke aandacht is en er meer behandelvormen mogelijk zijn.

Terug naar Workshops