Fysiotherapie

Een fysiotherapeut is dé specialist van het houdings- en bewegingsapparaat. Bij De Verademing kijk ik echter niet alleen naar jouw fysieke klacht maar kijk ik vanuit een holistische visie ook naar je mentale fitheid en aanwezige stressfactoren. Ik ben van mening dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en jouw fysieke klachten dus beïnvloed worden door je mentale gezondheid.

Wanneer is fysiotherapie inzetbaar?
Mijn kracht ligt op het gebied van hyperventilatie, ademproblemen overspanning  en burn-out, angstklachten en spanningsklachten bij/na oncologische aandoeningen. Ook wanneer je een specifieke klacht hebt zoals (terugkerende) rugklachten, nekklachten, schouderklachten en hoofdpijnklachten of langdurige, terugkerende pijnklachten kan ik met de unieke combinatie vanuit de adem-en ontspanningsoefeningen, Yin en jarenlange fysiotherapie ervaring met deze klachten misschien voor jou het verschil wel maken.

Intake
Tijdens de intake (45 minuten) brengen we samen alle factoren in kaart die een rol spelen in het ontstaan of in stand houden van je fysieke klacht. Verder zal er een fysiek onderzoek plaatsvinden waarin ik in veel gevallen je van top tot teen bekijk. Het lichaam zit met al zijn structuren aan elkaar verbonden, zo kan bijvoorbeeld een te stijve enkel klachten geven in een ander deel van je lichaam.

Na de intake kan ik een behandelplan opstellen dat aansluit op jouw individu: maatwerk dus!

Behandelingen
Tijdens de behandelingen (25 min) werk ik samen met jou naar een nieuwe balans in je fysieke lichaam en je mentale gezondheid. Je kan daarbij denken aan het leren voelen van je fysieke en mentale spanning en meer inzicht krijgen in het gebruik van je eigen lichaam. Deze ontdekkingstocht, het leren luisteren naar je eigen lichaam, is belangrijk om goed te kunnen herstellen en te voorkomen dat je klachten later terugkomen.

Om soepeler, sterker, beweeglijker te worden in je lichaam gebruik ik verschillende mogelijkheden vanuit de fysiotherapie, adem- en ontspanningstherapie, medical taping concept en Yin zoals het losmaken van bindweefsel, gewrichten en spieren.

Het aantal behandelingen tot herstel zal onder andere afhangen van het type klacht en de omstandigheden waaronder je kan herstellen.

Direct een afspraak maken?afspraak@fysiotherapiedeverademing.nl

home