Oedeemtherapie

Oedeemtherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie, gericht op het weer in balans brengen van de hoeveelheid water in jou als geheel óf in een heel specifiek deel van jou, bijvoorbeeld je arm of je been. Ik ben van mening dat het lichaam een groot zelfherstellend vermogen heeft en veel weer in balans kan brengen. Soms zijn er redenen waardoor dit vermogen van ons lichaam niet optimaal kan functioneren. Als oedeemtherapeut help ik je graag mee de balans weer te herstellen. Vaak is dit een proces van geduld, ontdekken, vallen, opstaan, vertrouwen en een lange adem! Maar geduld loont!

Wanneer is oedeemtherapie inzetbaar?
Oedeemtherapie kan ingezet worden bij  

Intake
Tijdens de intake (45 minuten) brengen we samen alle factoren in kaart die een rol spelen in het ontstaan of in stand houden van je oedeem. Verder zal er een fysiek onderzoek plaatsvinden waarin ik het oedeem bekijk en een omvangsmeting van het aangedane lichaamsdeel uitvoer. Ook is er in dit gesprek tijd voor het beantwoorden van je eerste dringende vragen.

Na de intake kan ik een behandelplan opstellen dat aansluit op jouw individu: maatwerk dus!

Behandelingen
Tijdens de behandelingen (25 á 45 minuten) werk ik samen met jou naar een nieuwe balans in je vochthuishouding. Elke vorm van oedeem (zie boven) vraagt zijn eigen specifieke behandeling.  

Het aantal behandelingen tot een stabiel oedeem zal onder andere afhangen van het type oedeem en jouw omstandigheden.

Direct een afspraak maken? afspraak@fysiotherapiedeverademing.nl

home