Medical Taping

Deze elastische tape, van oorsprong afkomstig uit Azie, kan door zijn grote invloed op huid, spieren, bindweefsel en doorbloeding een grote ondersteuning zijn in mijn behandelingen (fysiotherapie en oedeemtherapie).

Behandelingen
Door de manier waarop de tape op de huid wordt geplakt kun je verschillende effecten bereiken. Zo kun je onder andere gespannen spieren makkelijker laten ontspannen, te slappe spieren stimuleren, drukvermindering geven waardoor er pijnverlichting optreedt en de huid liften waardoor de lymfeafvoer en de bloedcirculatie bevorderd wordt.

 

Inzetbaar bij de volgende klachten
Deze behandelvorm gebruik ik bij oneindig veel verschillende soorten klachten, zoals een te grote spierspanning  bij een tenniselleboog, een zweepslag of bij nek- en hoofdpijnklachten. Ook bij hooikoortsklachten, houdingscorrecties, stabiliteitstraining en bij het (na)behandelen van sportblessures is de elastische tape een uitkomst.

Mijn ervaring met het gebruik van lymfetaping binnen de oedeemtherapie en behandeling na borstkanker operaties is groot. De effecten bij het behandelen van lymfoedeem, ingetrokken littekens en bestraald weefsel blijven me verbazen.

Direct een afspraak maken? afspraak@fysiotherapiedeverademing.nl