Het gezicht van De Verademing

Mijn naam is Liseth de Boer – Bakker. Ik heb Zeeuwse roots en ben voor mijn studie fysiotherapie naar Utrecht gekomen. Intussen ben ik met mijn gezin vanuit IJsselstein neergestreken dichtbij de Lek in de buurt van Everdingen. Water en ruimte is iets wat me blijft trekken, ik word er blij van en het geeft me een bepaald gevoel van rust.

In 2001 heb ik de eed van Hippocrates afgelegd tijdens mijn diploma uitreiking voor de opleiding tot fysiotherapeut. Daarna volgende nog een diploma tot oedeemtherapeut, zwangerschaps ‘juf’, medical taper en heb ik het eerste jaar van de opleiding tot ademtherapeut beleefd en behaald. Meer recentere, nieuwere uitdagingen liggen op het gebied van zelfontwikkeling door mijn opleiding tot YIN Yoga docent én daarna tot coach en therapeut op gebied van Your Inner Nature…..Ik blijf me graag verdiepen in nieuwe dingen, leren en ontdekken hoe chakra leer in elkaar zit, hoe mijn moestuin ons op een zo natuurlijke manier kan voorzien van groente en fruit, hoe ik zelf mijn website kan moderniseren en ga zo maar door. Ik sta open voor nieuwe inzichten en ben ruimdenkend, gevoelig, hard werkend en soms ontzettend heerlijk lui om weer in balans te komen!

Op werkgebied merkte ik al snel dat mijn voorkeur én mijn kracht lag in het begeleiden van mensen die moeite hebben om in contact te komen met hun lichaam. Dat kon gaan om iemand tijdens medische fitness bewust te laten worden van zijn of haar houding en uitvoering van de oefening. Of iemand met angstklachten, in een multidisciplinair traject met een psycholoog, te ondersteunen bij het leren ontspannen van lichaam en geest.

Tijdens mijn eerste jaar van de opleiding tot adem- en ontspanningstherapeut merkte ik dat ik wilde werken op een plek waar ik vanuit mijn holistische visie mijn fysiotherapeutische specialisaties met elkaar kon verbinden. De Verademing is vanuit die wens ontstaan en bestaat nu al bijna 10 jaar!

Ik krijg nog steeds energie wanneer het lukt om het puzzeltje van (onbegrepen) klachten op te lossen en iemand een stapje verder te brengen op zijn of haar weg naar een betere gezondheid. Afgestemde en persoonlijke zorg staan dan ook echt bij De Verademing op de voorgrond! Soms ligt in een behandeling de nadruk op het leren begrijpen van het fysieke signaal en een passende ‘hands on’ interventie. Een volgende keer kan een intens coach gesprek precies zijn wat nodig blijkt. De afwisseling, het afstemmen, het verbinden met de ander zonder mezelf tekort te doen is het waardoor ik nog steeds zo geniet van mijn ‘werk’.

In de tijd die me nog toekomt, de toekomst, blijf ik me ontwikkelen, nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe verbindingen aangaan!

Voel je welkom bij mij, voel je welkom bij De Verademing 💚

home