Bootcamp Class

In mijn fysiotherapiepraktijk kom ik met regelmaat middelbare scholieren met klachten aan rug, nek en schouders, maar ook knieën tegen. Met gerichte fysiotherapie  en vaak medical tape is dit prima te behandelen. Maar op de lange termijn is een sterk lichaam en vooral bewustwording hoe je voor je lichaam (op sportief gebied) moet zorgen erg belangrijk. Want voorkomen blijft beter dan genezen! Dat was mijn inspiratie om deze kleinschalige Bootcamp Class te starten.

Wat is Bootcamp Class
Een groot deel van het jaar hebben we vanaf De Verademing een gezellige en afwisselende buitentraining. We gebruiken simpele elementen uit de omgeving zoals muurtjes, trappen, lantaarnpalen, speeltuinen en hellinkjes als trainingslokatie. We werken hard aan een betere conditie en sterkere arm-, been-, rug- en buikspieren. We beginnen altijd met een warming-up en sluiten uiteraard af met een goede cooling down die bestaat uit verschillende rekhoudingen en soms ook uit ademoefeningen.
Wanneer veilig buiten trainen door het weer lastiger is gaan we in de praktijkruimte aan de slag met conditietraining op de belicon trampoline en wordt de kracht-en coördinatietraining onder andere gedaan met kleine gewichtjes en therapieballen.

Voor wie is Bootcamp Class
Speciaal voor meiden (12 – 18 jaar) die graag wat sterker en fitter willen worden en in een gezellige, kleinschalige en verantwoorde sportomgeving willen trainen.

Praktische informatie
We trainen elke schoolweek op woensdag van 16.30 – 17.30 uur en verzamelen in de wachtruimte van De Verademing. Zorg voor goed dempende (hardloop/sport) schoenen en pas je kleding aan aan het weer van de dag.

Heb je zelf zin om te starten of een gratis proefles te doen of weet jij wel iemand die de Bootcamp Class kan gebruiken? info@fysiotherapiedeverademing.nl.

home