Ademcoaching

Onze adem is, zo vanzelf en onbewust, altijd aanwezig! Ons lichaam kan best een een tijdje zonder eten, zonder water, maar niet zonder lucht. Adem is als levensenergie!

En wat nu als jou ademen langzaam is verandert in adem ‘halen’. Wanneer je merkt dat het niet meer vanzelf gaat, dat je moeite moet doen om je te voorzien van levensenergie heeft dat een grote invloed op je dagelijks functioneren. Ons lichaam went in een zekere mate aan langzaam toenemende spanning. Je bent je vaak niet meer bewust van deze spanning tot je op een gegeven moment fysieke en/of mentale klachten krijgt. Leer weer ademen om te ontspannen en vice versa!

Wanneer zijn adem- en ontspanningsoefeningen inzetbaar
Deze behandelvorm wordt vooral ingezet bij

Ook wanneer je specifieke, vaak terugkerende klachten aan je fysieke lichaam hebt, speelt een hoge spierspanning en onbewust afwijkende adempatroon vaak ook een belangrijke rol, zoals bij

Intake
Met fysiotherapie/adem- en ontspanningsoefeningen onderzoeken we of jouw klachten zijn ontstaan door teveel aan gewoon geworden spanning. Dit doen we doen door verschillende adem- en ontspanningsoefeningen en in verschillende houdingen (zittend, liggend, staand). Sommige oefeningen zijn rustig, andere zijn dynamisch, soms gericht op je adem, soms vooral op bewegen. Natuurlijk kijken we ook naar je ademtechniek en achterliggende oorzaak van je klachten om herhaling te voorkomen.

Behandelingen
Je leert deze oefeningen tijdens de behandelingen zodat je er zelf thuis en bijvoorbeeld op je werk en in de rij in de supermarkt mee aan de slag kunt. Door een aantal oefeningen te herhalen bekijken we samen of je een verandering opmerkt in de voor jou gewoon geworden spanning.

Wanneer jouw fysieke en mentale klachten waarmee je naar De Verademing komt (deels) veroorzaakt werden door een te veel aan gewoon geworden spanning en een afwijkend adempatroon dan zullen je klachten door de adem- en ontspanningsoefeningen verminderen of zelfs verdwijnen.

Adem – en ontspanningstherapie kan als een op zichzelf staande therapie gebruikt worden. Ik zal deze therapie vooral integreren in de op maat gegeven fysiotherapiebehandelingen.

Andere mogelijkheden bij De Verademing om je op een vernieuwende manier met je adem te verbinden zijn

Direct een individuele afspraak maken voor fysiotherapie/ademcoaching of aanmelden voor een cursus op het gebied van adem- en ontspanning? afspraak@fysiotherapiedeverademing.nl

home