Adem- en ontspanning

Ons lichaam went in een zekere mate aan langzaam toenemende spanning. Je bent je daarom vaak niet meer bewust van deze spanning tot je op een gegeven moment fysieke en/of mentale klachten krijgt.

Wanneer zijn adem- en ontspanningsoefeningen inzetbaar
Deze behandelvorm kan onder andere ingezet worden bij hyperventilatie, ademproblemen overspanning  en burn-out, angstklachten en spanningsklachten bij/na oncologische aandoeningen en hart- en vaataandoeningen. Ook wanneer je een specifieke klacht hebt zoals rugklachten, nekklachten, schouderklachten en hoofdpijnklachten of langdurige, terugkerende pijnklachten kunnen onderdelen uit de adem- en ontspanningstherapie heel goed ingezet worden.

Intake
Met fysiotherapie/adem- en ontspanningsoefeningen onderzoeken we of jouw klachten zijn ontstaan door teveel aan gewoon geworden spanning. Dit doen we doen door verschillende adem- en ontspanningsoefeningen en in verschillende houdingen (zittend, liggend, staand). Sommige oefeningen zijn rustig, andere zijn dynamisch, soms gericht op je adem, soms vooral op bewegen.

Behandelingen
Je leert deze oefeningen tijdens de behandelingen zodat je er zelf thuis en bijvoorbeeld op je werk en in de rij in de supermarkt mee aan de slag kunt. Door een aantal oefeningen te herhalen bekijken we samen of je een verandering opmerkt in de voor jou gewoon geworden spanning.

Wanneer jouw fysieke en mentale klachten waarmee je naar De Verademing komt (deels) veroorzaakt werden door een te veel aan gewoon geworden spanning dan zullen je klachten door de adem- en ontspanningsoefeningen verminderen of zelfs verdwijnen.

Adem – en ontspanningstherapie kan als een op zichzelf staande therapie gebruikt worden. Ik zal deze therapie vooral integreren in de op maat gegeven fysiotherapiebehandelingen. Ook geef ik regelmatig de cursus Bewust Ontspannen wat een goede ondersteuning is om je vernieuwde en meer ontspannen leefstijl nog meer vorm te geven. Ook bij de workshop Beter Slapen komen elementen uit de adem-en ontspanning terug.

Direct een afspraak maken? afspraak@fysiotherapiedeverademing.nl

home