Contractvrije Fysiotherapie

Vanaf 2019 heeft De Verademing geen contracten meer met (de meeste) conrtractvrije fysiotherapiezorgverzekeraars. Dat zal aan de zorg die ik bied uiteraard niets veranderen, de tijd die ik aan zorg i.p.v. aan administratie kan besteden echter wel!

Betalen/voorschieten

Ook zal veranderen dat je vanaf 1 januari, na elke behandeling, per pin jouw behandeling zelf betaalt/voorschiet. Je kunt daarna je factuur rechtstreeks declareren bij jouw zorgverzekeraar. Vaak is dat zelfs per app al mogelijk.

Vergoeding

De hoogte van het bedrag dat door je zorgverzekeraar aan jou uitgekeerd wordt is afhankelijk van je aanvullende verzekering. Je kunt bij het afsluiten van een aanvullende verzekering kiezen voor een natura of restitutie polis. Bij een natura polis krijg je 70 tot 85% vergoed van de factuur die je betaald hebt aan De Verademing. Bij een restitutie polis krijg je het bedrag vergoed wat de zorgverzekeraar aan De Verademing zou uitbetalen indien er een contract zou zijn geweest.

Tarieven

De tarieven die de zorgverzekeraars hanteren liggen onder de kostprijs van de gemiddelde fysiotherapeut. De Verademing gebruikt dan ook al langer tarieven die meer passend zijn.

Geen aanvullende verzekering

Heb je in 2019 geen aanvullende verzekering of is deze niet toereikend voor het aantal behandelingen, dan zijn de kosten, net als in 2018, voor jezelf.

Ik hoop je hiermee voldoende geïnformeerd te hebben over de vergoeding van  fysiotherapie en oedeemtherapie bij De Verademing. Heb je toch nog vragen hoor ik het graag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s